You Should Know Yangın Çıkış Kapısı Göstergeleri
You Should Know Yangın Çıkış Kapısı Göstergeleri
Blog Article
Dairesel Yangın Merdiveni; çoğu kez tasarruf düzından fayda peyda etmek amacı ile meydana getirilen, en fazla 100 nüfus kapasiteli ve aralık kattan çıkışı sağlayan yangın merdiveni tipidir. Katta şahıs skorsına demetlı olarak merdiven genişliği ayarlanmalıdır.
Yangın bapsı menteşesi kanat ile sandık beyninde açılıp kapanmayı birinci sınıf sağlayacak şekilde takılması gereken parotağ.
Sızdırmaz yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, yangın esnasında esrar ve alevlerin gayrı alanlara yayılmasını önlemek karınin tasarlanmıştır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın esnasında kötüın ve alevlerin geçmesini engeller.
Yangın eminği müstelzim rastgele bir alanda kullanılabilecekleri kadar, yangın merdiveni, yangın tahliye koridorları, yangın odası kabil yangın riskinin henüz yüksek evetğu alanlarda da yeğleme edilir.
Peşi sıra projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp rey alışverişi kuruluşlmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır.
Yükümlü servis merdivenlerinin vâsiliği en az 65 cm olmalıdır. Yüksek katlı binalarda yangın merdiveni rahatliği en azca 90 cm, kaçış yolu ferahliği ise 180 cm'den az olmamalıdır. Huzurevleri, konutlar, hastaneler ve umum binalarındaki yangın merdivenlerinin kapı ferahliği 120 cm'den azca olmamalıdır.
Çift kanatlı yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, iki kapı kanadından oluşur ve henüz geniş alanlarda Yangın Çıkış Kapısı kullanılır. Yangına karşı koca direnç gösterirler ve yangının öbür alanlara yayılmasını önlemek yürekin mutasavvertır.
Yangın bapsı kolu ivedili durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın bapsı aksesuarıdır. Panik par olarak da bilinen bu kollar normal kapı kolu kadar kabil.
Dolgular ile kapı işsizluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler kompradorlığı ile tutturulan kapı kanatları, acil durumlarda kolay açılacak şekilde yangın kapısı itimat Yangın Çıkış Kapısı kilidi ile emin hale getirilmektedir.
Yangın kapılarının kullanıldığı ikametgâh ve iş yerlerinde 50 kişiden ziyade âdem evladı evetşıyor ise yangın bapsı gidiş cihetüne selim açılacak şekilde ayarlamaktadır.
Sertifikasız yangın kapıları da yaraşıklı maliyetli seçenekler yangın kapısı olarak yeğleme edilebilir. "Adi yangın bapsı" ifadesi, sertifikasız yangın kapıları bâtınin kullanılan bir tabirdir ve bu baplar hesaplı bir almaşık sunar.
Kanatlardan biri mıhlı tutulabilir, ivedili durumda bir pim mekanizması ile suhuletle açılması katkısızlanabilir.
TSE belgesi zorunluluğu aranmayan baplar, bozuk yangın çıkış bapsı olarak yeğleme edilebilir.
Yangın kapısı 120 dakikaya derece ısıya dayanıklıdır. Bunun nedeni ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta alüminyum, hidrolik gereç ve maden sac kullanılmaktadır. Bu dü özdek ısıya dayanıklı olmasını sağlar.